Digital Riikka

Miten luoda video tekoälyn avulla

Parhaat työkalut ja vinkit

Videoiden luonti on kehittynyt valtavasti viime vuosina, ja tekoäly (AI) on noussut tärkeäksi tekijäksi tässä muutoksessa. Nykyään jopa aloittelija voi luoda ammattimaisen videon tekoälyn avulla, ja tämä mahdollistaa uusia tapoja tuottaa visuaalista sisältöä nopeasti ja tehokkaasti.

Onko mielessäsi pyörinyt kysymyksiä kuten:

  • miten hyödyntää tekoälyä videoiden luomisessa,
  • mitkä työkalut ovat parhaat tähän tarkoitukseen ja
  • ovatko tekoälyn luomat videot oikeasti hyödynnettäviä sisällönluonnissa?

Testasin muutamia tekoälyä hyödyntäviä työkaluja, ja annan tämän pohjalta omia vastauksia näihin kysymyksiin.

Tekoäly videoiden luomisessa: miksi se on tulevaisuutta?

Tekoäly on mullistanut monia aloja, ja videoiden luonti ei ole poikkeus. AI:n avulla voit säästää aikaa, automatisoida monimutkaisia prosesseja ja saavuttaa tuloksia, jotka ennen vaativat asiantuntijoiden työpanosta. Tekoäly pystyy esimerkiksi analysoimaan suuria määriä dataa ja tuottamaan siitä videoita, luomaan automaattisesti tekstiin perustuvia videoita, joissa on valmiiksi sisällöllisesti ja visuaalisesti yhteensopivia elementtejä, sekä tehostamaan videon editointiprosessia automaattisten leikkausten, tehosteiden ja musiikin lisäämisen avulla.

Yksi esimerkki tekoälyn käytöstä videoiden luomisessa on tekstin muuttaminen puheeksi, jolloin voit luoda videoita ilman, että tarvitset ääninäyttelijää. Tämä mahdollistaa nopean ja kustannustehokkaan sisällöntuotannon, joka on erityisen hyödyllistä markkinoinnissa ja sisällöntuotannossa.

Tekoäly­pohjaiset videotyökalut

Fliki.ai – Tekstin muuttaminen puheeksi ja videoksi

Fliki.ai on loistava työkalu, jos haluat muuttaa olemassa olevaa sisältöä videoksi. Voit kirjoittaa blogipostauksen, ja Fliki.ai muuntaa sen videoksi, jossa on synkronisoitu puhe, tekstit ja kuvitus.

Fliki on helppokäyttöinen ja siitä on saatavilla ilmainen testiversio. Valitettavasti työkalun rajat tulevat nopeasti vastaan ilmaisversiossa, joten Flikin todelliset hyödyt saa maksullisen version avulla.

Veed.io – Helppokäyttöinen videon editointityökalu

Veed.io on monipuolinen työkalu, joka sopii niin aloittelijoille kuin edistyneillekin käyttäjille. Tämä selainpohjainen ohjelmisto tarjoaa työkalut videon editointiin ja mahdollistaa tekoälyn avulla esimerkiksi automaattisen tekstityksen lisäämisen videoihin. Veed.ion avulla voit tehdä automaattisia editointeja, videon taustan poistamista, tai muun muassa leikata videon sellaiseen muotoon, että siitä on poistettu täytesanat automaattisesti.

Veedista on tarjolla ilmaisversio, jossa muun muassa palvelun AI työkaluja voi testata kerran.

InVideo.io – Ajatuksesta markkinointivideoihin

InVideo.io tarjoaa monipuoliset työkalut markkinointivideoiden luomiseen. InVideon AI Video Generator käyttää tekoälyä videoiden suunnittelussa ja luomisessa niin, että sinun ei tarvitse antaa sille kuin tekstikomento ja työkalu luo sinulle videon sen pohjalta.

InVideosta on saatavilla ilmaisversio, jonka kautta on mahdollista päästä testaamaan muun muassa videon luontia pelkän promptin avulla. Katso videolta esimerkki, kuinka helposti Invideolla voi luoda videon.

Video tekoälyn avulla: Käytännön vinkit

  1. Valitse oikea työkalu tarpeidesi mukaan. Monissa tekoälyä hyödyntävissä työkaluissa on ilmainen kokeilumahdollisuus. Kokeile siis rohkeasti eri työkaluja, jotta tiedät mikä työkalu sopisi sinulle parhaiten. Maksullinen versio kannattaa hankkia, jotta saat työkalun kaikki ominaisuudet ja hyödyt käyttöön.
  2. Käytä tekoälyä nopeuttamaan prosessia, mutta älä luota siihen täysin. Vaikka tekoäly voi tehdä paljon puolestasi, on tärkeää tehdä lopullinen tarkistus ja hienosäätö itse.
  3. Hyödynnä mallipohjia ja tekoälytuotantoa, mutta muokkaa niitä brändisi mukaisiksi. Jos videon luomisessa haluaa hyödyntää mahdollisimman paljon tekoälyä, on tyydyttävä kuvapankkimateriaaliin. Joissakin työkaluissa kuvapankkimateriaalin sijaan voi hyödyntää omaa materiaalia, josta palvelu automaattisesti editoi sopivan version. Jos tekoälyä haluaa hyödyntää täydellisesti, videoissa käytetään kuvapankkimateriaaleja, jotka ovat hyvin yleisiä eivätkä siten sovi brändiä rakentavaan ja visuaalisesti oman näköiseen sisältöön laisinkaan. Maksullisissa versioissa usein on saatavilla brändäyspaketti, jolloin videon ilmettä voi muokata oman brändin visuaalisen ilmeen mukaiseksi.

Jos haluat lisää vinkkejä tekoälyn käytöstä videoiden luomisessa ja muissa digitaalisen sisällön luomisen prosesseissa, seuraa @digitalriikka Instagramissa! Siellä jaan säännöllisesti käytännön neuvoja ja inspiraatiota, jotka auttavat sinua hyödyntämään tekoälyn mahdollisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla.

Tekoälyn hyödyntäminen sisällön­tuotannossa

Sinunkin yrityksessäsi voidaan hyödyntää tekoälyä sisällöntuotannossa. Ota yhteyttä ja keksitään keinot yhdessä!

Millaiseen markkinoinnin ongelmaan haluaisit löytää ratkaisun tänään?

Anna 🤖  chatin auttaa