Digital Riikka

Sisältö­suunni­telma pohja

Näin suunnittelet sisällöt koko vuodelle 2024

Sisällöntuotanto sosiaalisen median kanaviin on tärkeää ja itse tehtynä kustannustehokas markkinointikeino yrittäjälle. Me kaikki tiedämme, että se ei kuitenkaan ole aivan helppoa ja sisällöntuotanto voi viedä paljon aikaa. Sisällöntuottaminen oman yrityksen sosiaalisen median kanaviin koko vuodelle voi tuntua liian isolta palalta kakkua. Seuraajat odottavat uusia julkaisuja sopivin väliajoin ja algoritmit suosivat säännöllisyyttä julkaisuissa. Sisällöntuotannossa helpottaakin paljon sisältösuunnitelman tekeminen. Suunnitelmallisuus auttaa ison kokonaisuuden hallinnassa ja sitoo pienet sisältöpalikat ja ideat yhteen.

Sisältöjen suunnittelusta on hyötyä monin tavoin:

  • Suunnittelemalla varmistat säännöllisen sisällöntuotannon ja -julkaisun
  • Pidät mielessä sisällöntuotannon tavoitteet etkä räiski menemään
  • Ideoiden listaaminen ja teemoittaminen helpottaa sisällöntuotantoa eikä aina tarvitse hakata päätä seinään, kun jotain pitäisi sosiaalisen median kanaviin julkaista
  • Organisoit suunnittelun ja sisällöntuottamistyön, jos sisällöntuotannossa ja -julkaisussa on mukana useampi henkilö. Yksinyrittäjälle itsensä johtaminen on myös tärkeää, ja asioiden kirjaaminen ja suunnittelu auttaa tässä.
  • Näet sisällöntuotannon koko kuvan, jolloin pystyt tekemään sitä tavoitteellisesti

Sisältö edellä - Sisältö­strategia

Muista tämä ennen kuin lähdet suunnittelemaan sisältöjä: se, kuinka arvokkaana ja hyödyllisenä seuraajasi ja muut käyttäjät kokevat sisältösi, vaikuttaa sisältösi tuloksellisuuteen. Strategiaa varten mieti missä kanavissa tavoittelemasi kohderyhmä on ja millaisella sisällöllä heidät voi tavoittaa. Strategia vaatii tuekseen myös resursseja, eli ilman tekijöitä, vastuuta ja sitoutumista sisältöideat eivät pääse konkretisoitumaan. Strategian tärkein osa on tuloksellisuuden ja tavoitteiden miettiminen; mitä sisällöntuotannolla tavoittelemme ja mitä tuloksia odotamme.

Suunnittele koko vuoden markkinointi­sisällöt kerralla kuntoon sisältö­suunnitelma pohjaa hyödyntäen

Tee koko vuoden 2024 sisältösuunnitelma valmiiseen Google Sheets pohjaan. Sisältösuunnitelmaan pystyt merkitsemään sisältöideoita, nähdä minkä tyylisiin sisältökategorioihin ne kuuluvat, ja mihin kanavaan ne voisi julkaista. Sisältökategorioista saat vinkkejä, minkälaisia sisältöjä voit sosiaalisen median kanaviin julkaista. Suunnitelman avulla pystyt myös tarkistamaan, mitä myyntipolun tavoitetta sisältösi tukee. Sisältösuunnitelman pohjassa voit suunnitella sisällön julkaisupäivän ja merkitä, kun sisältö on julkaistu. Google Sheetsiin voit liittää muita Google tiedostoja, kuten Google Docs dokumentteja. Sheetsissa voit halutessasi hyödyntää myös Google Kalenteria ja suunnitella sisällöt kalenteriin. Tämän jälkeen voit linkittää kalenteritapahtumat suunnittelutaulukkoon. Kuinka kätevää! Googlen työkaluja hyödyntäen pidät kaikki sisällöt samassa paikassa ja tiedostot ovat hallinnassa.

Aloita fiksumpi sisällön­suunnittelu

Millaiseen markkinoinnin ongelmaan haluaisit löytää ratkaisun tänään?

Anna 🤖  chatin auttaa